نحوه مصرف و خواص شگفت انگیز خرما

نحوه مصرف و خواص شگفت انگیز خرما

نگاهی کوتاه به میوه شگفت انگیز خرما

خرما به طور عمده در مناطق گرم کویری جنوب غربی آسیا و شمال آفریقا تولید می‌شود و به عنوان یک محصول، میوه ای با ارزش بالا در سراسر جهان به بازار عرضه می شود. با عدم اطمینان در عرضه مواد غذایی جهان و افزایش تقاضای مورد انتظار، نخل خرما احتمالاً همچنان منبع خوبی از غذای کم هزینه را فراهم می‌کند. تولید جهانی خرما از حدود 4.60 میلیون تن در سال 1994 به 6.9 میلیون تن در سال 2004 افزایش یافته است.

مصر، عربستان سعودی، ایران و عراق کشورهای اصلی تولید کننده خرما هستند. تونس از نظر صادرات ناخالص (84.4 میلیون دلار) رهبر کشورهای صادر کننده است و پس از آن ایران (36.4 میلیون دلار)، عربستان سعودی (24.1 میلیون دلار) و پاکستان (22.5 میلیون دلار) قرار دارند. با این حال، ایالات متحده بالاترین قیمت صادرات (3،339 دلار آمریکا / تن) را در این بین به دست آورد. این کشورها و به دنبال آن ها تونس و الجزایر، به دلیل استراتژی رشد، انواع مرغوب خرما را هدف صادراتی قرار دادند و ارزش بالای این میوه شگفت انگیز را به بازارهای اروپایی انتقال دادند.

نگاهی کوتاه به میوه شگفت انگیز خرما

 رشد میوه خرما در 4 مرحله

رشد خرما شامل چهار مرحله است، که با نام های عربی شناخته می‌شوند:

کیمری، خلال، رطب و تمر.

1.حُباباوک اصطلاحی است که برای گل ماده استفاده می‌شود و دوره‌ای دقیقاً پس از گرده افشانی است، که میوه قبل از سبز شدن تدریجی در مرحله کیمری هنوز سفید خامه‌ای است. در مرحله کیمری، خرما به سرعت از نظر اندازه، وزن و قندهای موجود در آن با افزایش رو به رو است. در  این دوره بیشترین میزان فعالیت، اسیدی و میزان رطوبت تا 85٪ است. در پایان این مرحله میوه زرد یا قرمز می‌شود.

2.در مرحله خَلال، افزایش وزن آهسته است، اما محتوای ساکارز افزایش می‌یابد. میزان رطوبت کاهش می‌یابد و تانن ها رسوب می کنند و حالت سفت بودن خود را از دست می‌دهند. این فرایند به سرعت در حال تکامل است، که باعث می‌شود خرما در مرحله خلال خوش طعم باشد.

3.در مرحله رطب، به طور معمول نوک میوه ها شروع به قهوه ای شدن می‌کند. در این مرحله میوه با کاهش وزن، به دلیل از دست دادن رطوبت، مواجه می شود. با توجه به نوع خرما، تغییر شکل ساکارز به قند معکوس و قهوه ای شدن پوست و نرم شدن بافت ها مشخص می‌شود. میزان رطوبت حدود 35٪ کاهش می‌یابد و خرما در این مرحله به عنوان میوه تازه فروخته می‌شود.

4.در مرحله تمر انواع خرما از نظر شکل، اندازه و وزن متفاوت هستند. معمولاً  شکل ظاهری اکثر میوه ها مستطیلی است، اگرچه ممکن است گونه های خاصی تقریباً به شکل گرد درآیند. طول و عرض ممکن است به ترتیب از 18 و 8 میلی متر تا 60 و 32 میلی متر متفاوت باشد، اما به طور متوسط به اندازه 40 و 20 میلی متر است. وزن متوسط هر میوه حدود 7 تا 10 گرم است.

 رشد میوه خرما در 4 مرحله

خواص بی نظیر خرما برای کودکان 

خرما سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی طبیعی و غنی است و فواید زیادی برای کودکان دارد. این محصول طبیعی حاوی روغن، کلسیم، گوگرد، آهن می باشد. همچنین خرمای تازه حاوی پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم است. تمام این مواد مغذی برای سلامتی کودک بسیار مفید هستند. خرما میوه‌ای ملین است، به همین دلیل خواص آن برای بچه هایی که از یبوست رنج می برند بسیار مفید است.

جدول مواد مغذی موجود در یک عدد خرما
کالری 20
چربی کل 0.03 گرم
کربوهیدرات کل 33.5 گرم
فیبر غذایی 0.6 گرم
شکر  4.5 گرم
پروتئین  0.17 گرم
ویتامین ب  0.012 میلی گرم
آهن 0.07 میلی گرم
منیزیم  3 میلی گرم
پتاسیم  47 میلی گرم

هشدار: وقتی کودک شما برای خوردن غذاهای جامد آماده شد از مصرف میوه خرما در رژیم غذایی خودداری کنید. خرما میوه ای با بافت سخت است، بنابراین نمی‌توانید انتظار داشته باشید که کودک شما آن را به موقع بجَوَد. کودکان مبتلا به آسم باید در خوردن غذا احتیاط کنند.

با سایر خواص شگفت انگیز خرما برای کودکان بیشتر آشنا شوید

  • کاهش آلرژی: یکی از جالب ترین یادداشت ها در مورد خواص خرما وجود گوگرد آلی در آن است. طبق یک مطالعه در سال 2002، ترکیبات آلی گوگرد بر میزان درد التهاب آلرژیک تاثیر مثبت دارند. خرما در کاهش اثرات آلرژی های فصلی موثر است.
  • بهبود عملکرد مغز: با مصرف خرما، مقدار ویتامین B6 افزایش یافته و به بهبود عملکرد مغز کمک می‌کند.
  • درمان ریزش مو: اگر به طور منظم خرما استفاده شود، ممکن است در درمان ریزش مو در کودکان موثر باشد.
  • منبع غنی تغذیه: خرما ویتامین ها و مواد معدنی زیادی غنی می شود. آنها برای رشد کودک شما ضروری هستند. کلسیم و منیزیم ، مواد معدنی مفید برای سلامت استخوان در خرما یافت می‌شود. پتاسیم موجود در خرما برای رشد مغز کودک و رشد کلی آن مفید است.
  • محافظت در برابر اختلالات روده: کودکان اغلب از مشکلات گوارشی رنج می‌رند. خرما برای درمان انواع اختلالات روده ای که در کودکان اتفاق می افتد مفید است.
  • برای سلامت دندان: خرما به دلیل داشتن فلوئور برای سلامت دندان ها مفید است و باعث از بین رفتن پلاک شده و تقویت مینای دندان را به دنبال دارد.
  • درمان اسهال خونی: عفونت باکتریایی در روده بزرگ منجر به اسهال خونی می‌شود و کودکان نوپا اغلب از این مشکل رنج می‌برند. به طور منظم به کودک خود مقداری خرما بدهید.
  • درمان یبوست: خرما دارای فیبرهای غذایی است و نه تنها در کودکان بلکه در بزرگسالان نیز در درمان یبوست بسیار مفید است.

خواص بی نظیر خرما برای کودکان 

خواص خرما برای ورزشکاران

ورزشکاران در سراسر جهان برای عملکرد و فعالیت‌های استقامتی به تغذیه کافی نیاز دارند. در نتیجه لازم است به تعادل انرژی و سوخت و ساز بدن تأکید کرد. تلاش برای تغذیه خوب برای همه کلیدی است. یک نوع از خرما‌هایی که طرفداران زیادی دارد: خرما پیارم بایوما جزء خشکبار طبقه بندی می شود. این خرما 100 درصد طبیعی بوده و دارای طعمی لذیذ می‌باشد. در خرما خشک پیارم بیش از 300 کالری انرژی در هر 100 گرم خرما وجود دارد. قند موجود در خرما پیارم به دلیل طبیعی و ارگانیک بودن آن کاملاً حفظ شده است. خرمای پیارم به خرمای شکلاتی معروف است. به علت خشک بودن و قابلیت نگهداری طولانی مدت طرفداران زیادی در بازار داخلی و خارجی دارد. در فواید خرما، 100 گرم خرما تازه حاوی تقریباً 157 کالری انرژی است.

خرما دارای مواد مغذی اضافی به شکل پروتئین، فیبر خام، چربی ها و آنتی اکسیدان ها است، بنابراین خرما به یک ماده غذایی کاربردی با فواید قابل توجه برای سلامتی تبدیل می‌شود. ترکیب خرما با سایر غذاهای طبیعی غنی می‌تواند عملکرد انرژی ورزشکاران و علاقه مندان به ورزش را افزایش دهد.

خواص خرما بدون شک مزایای زیادی دارد و به همین دلیل توصیه می‌شود، خرما را به مقدار اندازه بخورید، به ویژه می‌تواند به تقویت عملکرد بدن برای رسیدن به تناسب اندام کمک کند. خوردن مقدار زیادی از آن مفید نیست، چون می‌تواند به شدت سطح قند خون شما را افزایش دهد. علاوه بر این، منجر به افزایش توده عضلانی می‌شود.

خواص خرما برای ورزشکاران

خرما سرشار از ویتامین B3 است، که به طور مستقیم بر روی عضلات شما تأثیر می‌گذارد. این ویتامین به عملکرد سیستم عضلانی شما کمک می‌کند و از توانایی روانی _ حرکتی برخوردار است. علاوه بر این، B3 به تولید گلبول‌های قرمز خون را که وظیفه ارسال اکسیژن به عضلات شما را دارند، مورد توجه قرار می‌دهد. هر ورزشی را که تمرین می‌کنید، باید توجه ویژه ای به عضلات خود داشته باشید.

4 مورد از مزایای خواص خرما برای سلامتی

  • خرما بسیار مغذی است: خرما سرشار از فیبر و کربوهیدرات است، که بدون شک آن را به یکی از سالم ترین میوه های خشک تبدیل می‌کند. با وجود چنین غلظت بالای مواد مغذی و ویتامین های اساسی، جای تعجب نیست که خرما یکی از میوه های ترجیحی در سراسر جهان است.
  • به حرکات روده کمک می کند: فیبر موجود در خرما می‌تواند برای افرادی که از مشکلات سلامتی ناشی از بی نظمی حرکات روده رنج می‌برند بسیار مفید باشد. در مطالعه ای که برای اثرات مصرف خرما در جلوگیری از مسائل مربوط به روده مانند سرطان روده بزرگ انجام شد، گروهی از 21 نفر از افراد آزمایش شده، هر روز حدود 7 عدد خرما را می خورند. در این افراد حرکات روده منظم شد و دفع به صورت مداوم انجام می شد.
  • برای درمان کم خونی مفید است: خرما به دلیل مقادیر زیاد آهنی که دارد می تواند به درمان کم خونی کمک کند. خرما به عنوان یک مکمل طبیعی برای افراد مبتلا به کم خونی بسیار مناسب است. اگر می خواهید از احساس خستگی و کمبود انرژی در امان باشید بهتر است خرما مصرف کنید تا کم خونی شما به مرور زمان درمان شود.
  • خرما از ابتلا به آلزایمر جلوگیری میکند: اگر می خواهید از بیماری های مغزی مانند بیماری های نوروژنیک در امان باشید، خرما را به طور روزانه در رژیم غذایی خود قرار دهید. مصرف منظم خرما باعث می‌شود تا استرس اکسیداتیو (عدم تعادل بین رادیکال‌های آزاد و آنتی اکسیدان‌ها در بدن) دفع شده و التهاب ها کاهش پیدا کند. با وجود چنین خواص شگفت انگیز، خرما برای جلوگیری از آلزایمر و التهاب های مغزی موثر است.

4 مورد از مزایای خواص خرما برای سلامتی

مقدار مصرف خرما در روز 

در این زمینه صحبت های زیادی شده است، ولی معتبر ترین مقاله ها خوردن روزانه سه عدد خرما در روز را بدون مشکل میدانند. مصرف بیش از حد خرما می‌تواند مشکلات شکمی در شما ایجاد کند، و همچنین سبب تحریک پوست و ایجاد خارش در آن شود.

هشدار: احتمال حملات آسم با مصرف زیاد خرما افزایش پیدا می‌کند.

بعد از اضافه كردن 3 عدد خرما در روز به رژيم غذايی چه اتفاقی در بدن رخ می‌دهد؟

  1.  تقویت کننده خوبی برای انرژی است.
  2.  گوارش را بهبود می‌بخشد.
  3. به درمان و پیشگیری از کم خونی کمک می‌کند.
  4.  استخوان ها و سیستم ایمنی شما را تقویت می‌کند.
  5.  خطر سکته قلبی را کاهش می‌دهد.
  6.  سلامت مغز را بهبود می‌بخشد.
  7.  سلامت بارداری و زایمان را بهبود می‌بخشد.

مقدار مصرف خرما در روز 

بهترین زمان برای مصرف خرما 

مواقعی وجود دارد که خوردن خرما ایده آل است:

  • هنگام صبحانه: خرما می‌تواند یک روش عالی برای اضافه کردن شیرینی های طبیعی و فیبر به رژیم غذایی شما در صبح زود باشد. علاوه بر این، محتوای فیبر بالای آنها می‌تواند شما را در طول صبح سیر و راضی نگه دارد.
  • به عنوان یک میان وعده بعد از ظهر: خرما منبع خوبی از فیبر و سرشار از قندهای طبیعی است. این ترکیب با فیبر و قند باعث کند شدن قند خون می شود و دارای انرژی است.
  • وقتی گرسنه هستید: کالری بالایی دارند، کالری زیادی دارند و بسیار سیر کننده هستند. اگر احساس گرسنگی می‌کنید اما برای یک وعده غذایی کامل آماده نیستید، مقداری کره بادام زمینی با خرما بخورید. منبع خوبی از فیبر، کربوهیدرات و پروتئین داشته باشید.
  • قبل از تمرین روزانه: اگرچه خرما به طور طبیعی سرشار از قند است، اما قند خون را به سرعت بالا نمی‌برد. در عوض، خرما نوعی کربوهیدرات فراهم می‌کنند که جریان مداوم انرژی را برای سوخت رسانی به تمرین شما فراهم می‌کند.
  • به عنوان یک میان وعده شبانه: خرما به دلیل داشتن فیبر زیاد یک میان وعده عالی برای خواب است. هضم فیبر بیشتر طول می‌کشد، که می‌تواند به شما در سیر ماندن و از بین بردن احساس گرسنگی در نیمه شب کمک کند.

بهترین زمان برای مصرف خرما 

چه زمانی نباید خرما مصرف کنید!

اگرچه بدن شما هر زمان که بخواهید می تواند غذا را هضم کند، اما چند موقعیت وجود دارد که خوردن خرما بهترین ایده نیست:

  • به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) مبتلا هستید: کسانی که IBS دارند ممکن است به غذاهای حاوی FODMAP که کربوهیدرات های زنجیره ای کوچکی هستند و بعضی از افراد در هضم غذا مشکل دارند. به عنوان منبع قابل توجهی از فروکتوز، می توانند منجر به نفخ و ناراحتی معده شوند.
  • بعد از یک وعده غذایی بزرگ: خرما سرشار از فیبر است که هضم آن بیشتر طول می کشد. در نتیجه، خوردن تعداد زیادی خرما بعد از یک وعده غذایی زیاد ممکن است احساس سیری و احساس ناراحتی کنید.
  • اگر آلرژی دارید: گرچه برخی از افراد می توانند حساس باشند یا حتی به خرما حساسیت نشان دهند. ابتدا با یک متخصص بهداشت صحبت کنید.
  • اگر اسهال یا مدفوع شل دارید: خرما حاوی یک الکل قندی است که به سوربیتول معروف است، ممکن است حرکات روده را در برخی افراد افزایش دهد. بنابراین بهتر است خرما را تا زمانی که حرکات روده نرمال نشده محدود یا از آن اجتناب کنید.

چه زمانی نباید خرما مصرف کنید

منابع:

NakhilDates

مشاهده تمامی محصولات فروشگاه
اینستاگرام
تلگرام
آپارات
ایتا
روبیکا

خوشحال می شویم نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *