
بهترین نوع تغذیه درخت پسته در تابستان
تمام کشاورزانی که در زمینه تولید پسته فعالیت می کنند، درگیر مناسب ترین و بهترین نوع تغذیه درخت پسته در تابستان هستند. آنها این نکته را می دانند که مراقبت از درخت پسته نسبت به دیگر درختان از حساسیت و پیچیدگی بیشتری برخوردار است. اگر کشاورزی قادر نباشد به خوبی از درختان پسته باغ خود مراقبت کند، نمی تواند در زمان مناسب محصول مرغوبی را برداشت کند.
توجه به نوع تغذیه درخت پسته در تابستان منجر می شود تا این محصول پرطرفدار، با کیفیت بالا تولید شده و به دست مشتری برسد. در میان اصلی ترین ترکیباتی که برای رشد درختان لازم و ضروری است، ترکیباتی همچون آب و خاک، عناصر دیگری نیز وجود دارند که استفاده از آنها برای درخت لازم است.
کودها از جمله این عناصر به شمار می روند که بسته به فصل های مختلف، باید از انواع متنوع آن استفاده کرد. پسته یکی از گیاهانی است که برای رشد و باردهی مطلوب، نیاز به کود دارد. این ماده تمام نیازهای درخت پسته را تامین کرده و منجر می شود تا محصول آن مرغوب تولید شود. ممکن است برخی از افراد تصور کنند که کود دهی به درختان پسته، همچون دیگر درختان است.
اما باید بیان کنیم که این گیاه برخلاف دیگر گیاهان، در فصل تابستان، بهار، زمستان و پاییز، کود متفاوتی نیاز دارد. استفاده از یک کود مناسب، می تواند منجر به تغذیه درست درخت پسته در فصل تابستان گردد. با ما همراه شوید تا بیشتر با نوع کود مناسب فصل تابستان درخت پسته آشنا شویم.
بهترین کود برای تغذیه درخت پسته
طبق تحقیقات صورت گرفته بر باغ های بسیاری که در استان کرمان درخت پسته دارند، محققان دریافته اند که این درختان از فقدان عناصر معدنی برخوردار بوده و در شرایط نامتعادلی قرار دارند. در اصل محققان دریافته اند که این درختان از نظر مواد غذایی بسیار فقیر هستند. این درختان نیاز به دریافت آهن، منیزیم، پتاسیم، بور، فسفات، کلسیم، روی، منگنز، مس و نیتروژن دارند.
لازم است کشاورزان به تغذیه درخت پسته در تابستان بسیار اهمیت دهند. آنها با انتخاب یک کود مناسب می توانند تمامی این عناصر مورد نیاز را در زمان مناسب به درخت پسته برسانند. از میان انواع کودهای باغی، بهترین کودی که برای تغذیه درختان پسته در فصل تابستان مناسب است، کودهای هادر 13 هستند.
این نمونه از کودها بهترین انتخاب برای رشد درخت پسته بوده و منجر به غنی سازی خاک می شوند. در نتیجه درختان پسته محصولات درشت و غنی از مواد معدنی را به بار خواهند نشاند. کشاورزان باید در فصل تابستان این نمونه از کودها را برای رشد درختان پسته مورد استفاده قرار دهند، تا در زمان برداشت بهترین محصول را برداشت کند.
علت اهمیت تغذیه درخت پسته در تابستان
درخت پسته از نمونه درخت هایی است که محصول آن در هر فصل، یک مرحله رشد کرده و تغییر می کند. از این رو لازم است این درخت در هر فصلی به خوبی تغذیه شود تا بتواند محصول مرغوبی را تولید کند. در فصل تابستان مغز داخلی پسته ها پر شده و آماده می شوند تا در فصل پاییز برداشت شوند. پس لازم است در این فصل به تغذیه پسته توجه ویژه ای نمود.
اگر پسته ای را باز کردید و داخل آن مغز بزرگی دیدید، این نشان از تغذیه مناسب درخت پسته در فصل تابستان است. کشاورزانی که به تغذیه درخت پسته در تابستان اهمیت بسیار زیادی می دهند، به رشد پسته کمک شایانی نموده و در نتیجه بهترین محصول را برداشت خواهند کرد.
البته لازم است به این مسئله اشاره کنیم که فصل تابستان، فصلی است که درختان پسته درگیر آفت شیره خشک می شوند. اگر کشاورزان به این درختان رسیدگی نکنند، مغز پوک و بی کیفیتی برداشت خواهند کرد. پس به طور کلی رسیدگی مناسب در هر فصل، منجر می شود تا کشاورز در نتیجه بتواند بهترین محصول را برداشت کند.
به طور کلی مبارزه با آفت شیره خشک و تغذیه درخت پسته در تابستان، مهمترین وظیفه ای است که کشاورزان و باغداران باید در این فصل انجام دهند. تابستان به دلیل هوای گرمی که دارد، بیشتر نیازهای درختان را کاهش می دهد. به همین دلیل باغداران باید علاوه بر خاک و کود، آبیاری مناسبی را نیز برای درختان در نظر گیرند. در نتیجه نیز این تغذیه مناسب منجر می شود تا آنها محصول با کیفیتی را برداشت کنند.
کاهش رشد شاخه ها و تغییر رنگ درخت در اثر کمبود عنصر ازت درختان پسته
عنصر ازت از عناصر اصلی و پرمصرف درختان پسته می باشد. بهترین راه تشخیص علائم کمبود ازت تجزیه سالانه بافت برگ درخت است، که این عمل بدون هزینه می باشد. لازم به ذکر است که مصرف زیادی ازت باعث تحریک درختان به رشد رویشی به جای رشد زایشی و همچنین موجب آلودگی آب های سطحی و آب های زیرزمینی می شود.
علائم کمبود ازت: از علائم کمبود ازت می توان کاهش یا عدم رشد شاخه ها، باریک یا نازک شدن شاخه ها و تغییر رنگ درختان به رنگ قرمز را نام برد. با در نظر گرفتن تحرک این عنصر در برگ، کمبود آن باعث کم رنگ شدن برگ های جوان و زرد شدن برگ های پیر و ریزش آن ها قبل از موعود می شود.
مصرف مطلوب عنصر ازت برای درختان پسته
کمبود ازت باعث کم شدن محصول می شود که علائم آن شبیه به بیماری ورتیسیلیومی و تنش های آبی می باشد. برای مصرف مطلوب ازت برای درختان پسته لازم است نکات زیر رعایت شود:
- جذب ازت توسط گیاه یا درخت به عواملی چون سالم بودن ریشه، مدیریت آبیاری، دمای خاک و میزان محصول بستگی دارد، و باید بافت خاک، وضعیت رشد درخت یا گیاه، رنگ برگ ها در مدیریت مصرف ازت مورد بررسی قرار گیرند.
- به دلیل خطر شستشه شدن کودهای ازته و خارج شدن آن از منطقه ریشه باید کودهای ازته را در فصل رشد طی چند نوبت مصرف نمود.
- مصرف کودهای ازته در زمستان باعث آبشویی آن ها در منطقه زیر ریشه می شود زیرا جذب عنصر ازت همراه با جذب آب صورت می گیرد.
- جذب عنصر ازت درختان پسته معمولا از اواخر اردیبهشت تا اوایل شهریور صورت می گیرد.
- میزان جذب ازت درختان پسته به میزان باردهی درخت بستگی دارد. میزان 90 درصد ازت در طول فصل رشد برای پر شدن مغز مصرف می شود.
- در سال های off پسته ذخیره ازت کمتری وجود دارد که مصرف 50 درصد ازت قبل از سخت شدن پوست استخوانی میوه و مابقی آن در ماه های تیر تا شهریور توصیه می شود.
- بیشترین مصرف ازت برای درختان پسته کود اوره می باشد، در آمریکا این کوددهی اغلب به صورت سیستم آبیاری قطره ای انجام می شود.
جذب و ذخیره مواد غذایی برای رشد جوانه های زایشی و رویشی درختان پسته
درخت پسته مواد غذایی تولید شده در برگ را برای خوشه های فصل برداشت اختصاص داده است. این عمل باعث می شود که ذخیره مواد غذایی در ریشه و جوانه ها برای رشد سال بعد کمتر شود.
اوایل فروردین که همراه با رشد هوایی (جوانه های زایشی و رویشی) درخت همراه است، بخش ریشه دو هفته دیر تر از بخش هوایی شروع به فعالیت می کند در این دو هفته جوانه های زایشی و رویشی درحال رشد هستند اما بخش ریشه ای فعال نیست، در این محدوده زمانی جوانه ها از مواد غذایی سال قبل استفاده می کنند.
پس بنابراین اگر کوددهی در زمانی که خوشه ها کامل شدند انجام شود پس از سنتز برگ، این مواد در ریشه درختان ذخیره می شوند و برای رشد جوانه های سال بعد مورد استفاده قرار می گیرند.
فعال کردن آنزیم های گیاهی توسط عنصر پتاسیم
عنصر پتاسیم نقش فعال کردن آنزیم های گیاهی را بر عهده دارد. پتاسیم در روابط آب و گیاه، تنظیم تبادل یونی سلول های گیاهی و باز شدن روزنه ها نقش مهمی دارد. گیاهان و یا درختان برای تشیکل نشاسته و قندها، تقسیم سلولی و سنتز پروتئین ها نیاز به عنصر پتاسیم دارند. پتاسیم باعث افزایش محصول، افزایش وزن میوه، کاهش پوکی و درصد خندانی می شود.
برای مصرف مطلوب پتاسیم برای درختان پسته لازم است نکات زیر رعایت شود:
- خاک های رسی باعث می شوند که عنصر پتاسیم به خوبی جذب گیاه نشود. مصرف کود پتاسیم بهتر است با آبیاری زمان پر شدن مغز باشد، تا کارآیی آن افزایش پیدا کند.
- مصرف بیش ازحد کودهای پتاسه باعث ایجاد اختلال در جذب عناصر دیگر مانند کلسیم و منزیزم می شود.
- کمبود پتاسیم بیشتر در خاک های سبک مشاهده می شود.
علائم کمبود پتاسیم: علائم کمبود پتاسیم مانند علائم کمبود ازت می باشد. کمبود پتاسیم در اوایل تا اواسط تابستان در برگ ها مشاهده می شود که برگ ها کم رنگ و لبه برگ ها به سمت پایین پیچ می خورد. علائم کمبود پتاسیم بیشتر در شاخه های پیر و شاخه های سال جاری مشاهده می شود.
کمبود عنصر پتاسیم باعث کندی رشد درختان می شود، همچنین برگ ها به سمت پایین پیچ خورده و رنگ آن ها زرد و در نهایت تبدیل به قهوه ای می شود. علائم کمبود پتاسیم شبیه به مسمومیت کلر و سدیم می باشد.