خواص بادام هندی؛ از سلامت قلب تا موهای درخشان!

خواص بادام هندی؛ از سلامت قلب تا موهای درخشان!

معجزاتی در بدن با خواص بادام هندی!

بادام هندی، گیاهی است بومی برزیل ، و یک مغز محبوب در جهان. خواص بادام هندی هر روزه بیشتر و بیشتر مورد مطالعه قرار می گیرند. این مغز خوشمزه توسط بازرگانان به هند آمد و در آنجا پرورش داده شد. درختی با شاخه های درهم تنیده و میوه ای شبیه به سیب، که از انتهای آن مغزی روییده است. در ابتدا عشایر فقط از میوه آن استفاده می کردند و روغن مغز را برای مصارف دارویی به کار می بردند. اما امروزه از میوه و مغز آن استفاده های مختلفی می شود.

این آجیل مغزی، غالبا به عنوان محصول مزارع فقیر شناخته می شده است، اما امروزه با قیمت های بالایی که دارد، یک آجیل لاکچری به حساب می آید. بادام هندی هم به صورت خشک و هم به شکل بو داده مصرف می شود.

یکی از خواص بادام هندی، برخلاف تصور عموم، این است که با مصرف به اندازه آن نه تنها دچار چاقی نمی شوید بلکه می توانید آن را در رژیم کاهش وزن خود بگنجانید. در اینجا قصد داریم شما را با خواص اعجاب انگیز این مغز چرب آشنا کنیم.

بادام هندی، دنیایی از خواص!

ارزش غذایی بادام هندی

هر 28/35 گرم (معادل 18 عدد) از این مغز محبوب، به شکل خام حاوی مواد زیر است:

کالری                157 گرم

کربوهیدرات         8.56 گرم

قند                    1.68 گرم

فیبر                   0.9 گرم

پروتئین               5.17 گرم

چربی                 12.43 گرم

کلسیم               10 میلی گرم

آهن                   1.89 میلی گرم

منیزیم                83 میلی گرم

فسفر                 168 میلی گرم

پتاسیم                187 میلی گرم

سدیم                 3 میلی گرم

زینک                   1.64میلی گرم

بادام هندی همچنین حاوی ویتامین C و B  می باشد.

خواص بادام هندی بر سلامت بدن

1-تاثیر بادام هندی بر سلامت قلب

مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی (NCBI) در ایالات متحده آمریکا، در مطالعه موردی خاطر نشان کرده است، که مصرف به اندازه آجیل برای سلامتی افراد مناسب است. مطالعات و بررسی های مداوم نشان می دهند که وجود آجیل در رژیم های غذایی سالم سبب کاهش کلسترول LDL و افزایش HDL می شود. نقش HDL در بدن، جذب کلسترول LDL از قلب و انتقال آن به کبد است، که در آنجا این کلسترول بد تجزیه می شود.

پزشکان معتقدند روزی یک مشت آجیل، ترجیحا بدون نمک، به سلامت قلب کمک می کند. مواد مغذی در آجیل ها مانند اسیدهای چرب اشباع نشده، پروتئین، فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها سبب ایجاد اثراتی مانند محافظت از قلب، خواص ضد سرطانی و ضد التهابی می شوند.

تاثیر بادام هندی بر سلامت قلب

2-خواص بادام هندی در جلوگیری از بیماری های خونی

مصرف بادام هندی به طور منظم و به صورت محدود به جلوگیری از بیماری های خونی کمک می کند. این مغز حاوی میزان زیادی مس است، که نقش مهمی در از بین بردن رادیکال های آزاد بدن دارد. کمبود این عنصر در بدن منجر به کمبود آهن و کم خونی می شود. از این رو توصیه می شود برای دریافت عنصر مس از بادام هندی، که منبع غنی آن است، استفاده شود.

3-یکی از مهم ترین خواص بادام هندی، محافظت از چشم است!

امروزه در محیط های شهری، افراد با آلودگی های گوناگونی روبه رو هستند، از جمله آلودگی هوا که تاثیر مستقیمی بر چشم دارد. چشم عضو حساسی است که سریعا دچار عفونت می شود. یکی از خواص بادام هندی، دارا بودن رنگدانه آنتی اکسیدانی قوی به نام Zea Xanthin است، که به راحتی و به طور مستقیم توسط شبکیه چشم جذب می شود. کار این ماده ایجاد یک لایه محافظ بر روی شبکیه چشم است که از ورود اشعه ماورا بنفش به آن جلوگیری کند.

برخی پزشکان معتقدند این آنتی اکسیدان به جلوگیری از تخریب ماکولا  در افراد مسن کمک می کند و در نتیجه سبب حفظ سلامت چشم می شود.

4-خواص روغن بادام هندی برای پوست

روغن بادام هندی برای پوست معجزه می کند! این مغز سرشار از  سلنیوم، روی، منیزیم، آهن و فسفر است. متخصص تغذیه،Anju Sood  معتقد است، این آجیل نه تنها برای پوست مفید است بلکه به پیشگیری از سرطان نیز کمک می کند.

معجزه روغن بادام هندی برای پوست

5-خواص بادام هندی در کاهش وزن

مطالعات نشان می دهند رژیم های لاغری که حاوی آجیل هستند، دارای اثرات کاهش وزن بیشتر و سریعتر بوده اند. مطالعات بالینی نشان می دهند که مغزهایی مانند بادام هندی  دارای اسیدهای چرب هستند، با امگا3 خود به افزایش روند سوخت و ساز در بدن، برای نابود کردن چربی های اضافی نقش فعال و مهمی دارند. نکته جالب توجه این است که نقش این مواد صرفا بر چربی های اضافه است و به همین دلیل سبب کاهش وزن و یا تثبیت وزن می شوند.

آجیل یک میان وعده مغذی است که برای همه افراد مناسب است. ویژگی مهم این مغز این است که علاوه بر چربی سوزی به سیر نگه داشتن فرد نیز کمک می کند. محققان بر این باورند که آجیل باید بدون نمک مصرف شود تا اثر لاغری خود را نشان دهد.

6-تامین فیبر موجود در رژیم غذایی با خواص بادام هندی

طبق مطالعات انجام شده، مغز بادام هندی حاوی مقدار زیادی فیبر است. دو فیبر اساسی برای بدن اسید اولئیک و اسید پالمیتیک می باشند که توسط بدن تولید نمی شوند، بنابراین نیاز است تا از طریق خوردن مواد غذایی تامین شوند. این مغز سرشار از این دو فیبر است.

فیبر ها به هضم بهتر غذا کمک می کنند. اما بهتر است بدانید که مصرف بیش از حد آن ها ممکن است، باعث نفخ و تولید مقدار قابل توجهی گاز روده شوند. البته نیاز است بدانید مصرف آجیل ها باعث کاهش بروز بیماری های گوارشی می شود.

منبع غنی از فیبر در رژیم غذایی

7-خواص بادام هندی در پرورش مویی سالم و درخشان!

کارشناسان معتقدند که مصرف بادام هندی و استعمال روغن آن، ضامن سلامتی موهای درخشنده بر روی سر شماست. متخصصین تغذیه بر این باورند که مس موجود در این مغز به تولید رنگدانه پوست و مو به نام ملانین کمک می کند. این ماده باعث افزایش رنگ مو شده و به دلیل اسید لینولئیک و اولئیک بافتی نرم و ابریشمی برای مو می سازد.

8-تاثیر خواص بادام هندی بر تقویت استخوان ها!

کلسیم عنصری اساسی برای رشد و تقویت استخوان هاست. اما یک استخوان سالم علاوه بر کلسیم به منیزیم نیز نیاز دارد. حدود دو سوم  از عملکرد استخوان ها در بدن توسط منیزیم انجام می شود، که در تعادل با کلسیم به ارتباط بین عضلات و استخوان ها کمک می کنند. نقش منیزیم در بدن، جلوگیری از هجوم کلسیم به سلول عصبی و فعال‌سازی عصب است.

عدم وجود منیزیم کافی در بدن سبب فشار خون بالا، اسپاسم عضلانی، سردردهای میگرنی، گرفتگی عضله، بروز درد و خستگی می شود. یکی از خواص بادام هندی این است که منیزیم بدن را تامین می کند، تا از بروز این عوارض جلوگیری شود. این مغز خوشمزه الگوی خواب زنان یائسه را تنظیم کرده و از شدت آسم می کاهد.

9-نقش خواص بادام هندی در پیشگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا

نتیجه بیست سال مطالعه و آزمایش بر روی 80000 زن، نشان می دهد زنانی که هر هفته حداقل دوبار بادام زمینی یا کره آن را مصرف کرده اند، 25% کمتر از سایرین دچار سنگ کیسه صفرا شده اند. اما افرادی که از بادام هندی یا کره آن به طور روزانه استفاده کرده اند، به راحتی از این عارضه جلوگیری کرده اند.

10-تقویت سیستم ایمنی در بدن توسط خواص بادام هندی

این مغز علاوه بر مقدار زیادی مس، حاوی روی نیز می باشد. عدم دریافت مقدار کافی روی، سیستم ایمنی بدن را دچار اختلال می کند. زیرا این ماده معدنی برای رشد سلول های ایمنی بدن نیاز است. برای داشتن سیستم ایمنی سالم، توصیه می شود مردان روزانه 11 میلی گرم و زنان روزانه 8 میلی گرم بادام هندی مصرف نمایند. این بدین معناست که بادام هندی می تواند از ابتلای شما به پیش پا افتاده ترین بیماری ها مانند سرما خوردگی، جلوگیری کند.

تقویت سیستم ایمنی در بدن با مصرف بادام هندی

هشدار: بادام هندی حاوی اگزالات است و مصرف بیش از حد آن، مانع جذب کلسیم می شود.

 

11-خواص بادام هندی در دوران بارداری

بادام هندی حاوی تمام ویتامین هایی است که در دوران بارداری برای رشد جنین مورد نیاز هستند. به این دلیل و هزار و یک دلیل دیگر این مغز در زمان بارداری توصیه شده است، از جمله:

  • یکی از خواص این مغز در زمان بارداری، خاصیت ضد باکتریایی آن است که به مقابله با عفونت ها در این دوره می پردازد.
  • این مغز انرژی مادر را در زمان بارداری تامین می کند، بدون آن که سبب افزایش وزن در وی شود.
  • فیبر موجود در این مغز، سبب کاهش یبوست و اسهال، که در این دوره شایع هستند، می شود.
  • به دلیل وجود میزان بالای کلسیم و منیزیم،به استحکام استخوان ها و دندان های نوزاد، کمک می کند.
  • وجود منیزیم به بدن زنان باردار کمک می کند تا دچار گرفتگی های عضلانی، فشار خون بالا، دردهای عضلانی، سردرد و خستگی نشوند.

خواص بادام هندی در دوران بارداری

هشدار: بهتر است زنان باردار بادام هندی را به صورت خام، نه برشته شده آن، مصرف کنند. مصرف بالای نمک سبب افزایش فشار خون و در نهایت سقط جنین خواهد شد.

12- درمان کبد چرب با بادام هندی

یکی از خواص بادام هندی، درمان بیماری شایع کبد چرب است. معمولا با افزایش وزن و مصرف بیش از اندازه مواد غذایی چرب، مشروبات الکلی و … کبد چرب می شود. عارضه کبد چرب باعث مسموم شدن کبد می شود و در نتیجه بر روی عملکرد آن تاثیر منفی می گذارد. برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، باید از مواد غذایی استفاده شود، که دارای خاصیت سم زدایی هستند.

بادام هندی یکی از موادی است که اگر به اندازه مصرف شود، می تواند از ابتلا به سنگ صفرا و پیشگیری از بروز کبد چرب جلوگیری کند.

بادام هندی مرغوب و نگهداری آن

بادام هندی، غالبا به صورت فله ای یا بسته بندی به فروش می رسد. در هر دو صورت بهتر است آن گونه ای که در ظروف دربسته نگهداری می شوند، خریداری شود. بادام هندی در معرض هوا، اکسید می شود و طراوت خود را از دست می دهد. برای خرید بادام هندی تازه بهتر است آن را از فروشگاه هایی که فروش زیادی دارند خریداری کنید. چرا که در این فروشگاه ها غالبا جنس تازه عرضه می شود.

حواستان باشد به هنگام خرید نوع خرد شده آن را نخرید و دقت کنید که بسته بندی عاری از حشرات ریز باشد، تا خواص بادام هندی حفظ شده باشند. در صورتی که ممکن بود، قبل خرید محصول را بو کنید و بچشید.

بادام هندی نسبت با سایر مغزها، مدت زمان ماندگاری بالایی دارد. اما به دلیل وجود اسید اولئیک بهتر است آن را در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید. مدت ماندگاری این آجیل شش ماه است و اگر در فریزر نگهداری شود تا یک سال نیز می ماند.

چند ایده برای مصرف بادام هندی

  • ترکیب بادام هندی با سایر مغزها، می تواند یک میان وعده خوش طعم و سیر کننده را بسازد. بهتر است در این آجیل از میوه های خشک نیز استفاده شود.
  • می توانید این مغز را با سبزی تفت داده و در کوکو استفاده نمایید.
  • با ترکیب بادام هندی خرد نشده، میگو سرخ شده با ادویه،ریحان، و لوبیا سبز می توانید یک غذای تایلندی را به رژیم خود اضافه کنید و از آن لذت ببرید.
  • کره بادام هندی را به شیک، معجون و دسرهای کرم دار خود اضافه کنید و علاوه بر طعم خامه ای آن، پروتئین این خوراکی ها را بالا ببرید.
  • در ظرفی با حرارت کم پودر آن را تفت دهید و به سس سالاد خود اضافه کنید. حتی می توانید آن را روی سبزیجات و مواد سالاد بپاشید و میل کنید، تا از روغنی سالم در وعده های خود بهره ببرید.

چند ایده برای مصرف بادام هندی

یک سس خوش طعم بادام هندی برای وگان ها ( گیاخواران)

شاید تا امروز دیدگاه گروهی از افراد نسبت به وگان ها این گونه بود، که آن ها از مصرف هرگونه دسر یا سس برای سالاد محرومند. اما این حقیقتی اشتباه است، آن ها نه تنها رژیم غذایی متنوعی دارند بلکه از سایر مواد غذایی گیاهی دارای چربی های سالم نیز استفاده می کنند.

بادام هندی نیز از آن دسته مغزیجاتی است، که می تواند نقش بزرگی در رژیم گیاهخواری داشته باشد. می توانید برای تهیه سس این مغز، یک فنجان از آن را با نصف فنجان آب خیس دهید. سپس آن را در مخلوط کن، نرم و له نمایید تا کاملا یکدست شود. این سس آنقدر چرب و لطیف است که ممکن است آن را با خامه اشتباه بگیرید. این سس چرب اما کم کالری مناسب برای انواع سالاد و دسر می باشد.

سس گیاهی خوش طعم برای وگان ها (گیاه خواران)

مغزهای بادام هندی بسیار خوشمزه و پرطرفدار هستند، که می توان آن ها را به طور ساده یا برشته شده،با نمک یا بدون نمک مصرف کرد. این ماده مغذی در طیف بزرگی از خوراکی ها قرار می گیرد، از انواع شیرینی ها و بیسکوییت ها تا انواع غذاها و سس. این مغز دارای طبع گرم و خشک است. جدای از خواص بادام هندی، میوه آن نیز دارای مزیت های بسیاری در دارو سازی و صنعت است.

 

مشاهده تمامی محصولات فروشگاه

 

 

 

 

منابع:

https://food.ndtv.com/

http://www.whfoods.com/

اینستاگرام
تلگرام
آپارات
ایتا
روبیکا
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مریم روحانی
مریم روحانی
3 سال قبل

وای عالی بود،مصرفمون باید بیشتر کنیم

1
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویس برامون!x