فواید محلول پاشی باغات پسته

فواید محلول پاشی باغات پسته

محلول پاشی باغات پسته

محلول پاشی باغات پسته امری بسیار سودمند برای درختان پسته است. به صورت خلاصه در روش محلول پاشی به جای اینکه کود از طریق خاک و ریشه ها در اختیار درختان قرار بگیرد از طریق شاخ و برگ در اختیار درختان قرار می گیرد.

اگر چه اثرات مثبت محلول پاشی صحیح و به موقع در طول فصل رشد در بهار و تابستان به خوبی قابل مشاهده است اما برای نتیجه گیری روش محلول پاشی بهترین زمان موقع فصل برداشت است. در باغاتی که از روش محلول پاشی استفاده شده باشد پسته دارای کیفیت بسیار بیشتری است در مقایسه با درختانی که صرفا از طریق خاک عناصر در اختیار درختان گذاشته شده باشند.

از جمله کاهش میزان پوکی، افزایش خندانی و درشت شدن پسته و… به خوبی مشاهده شده که روش محلول پاشی به خصوص با کودهای مختلف با کیفیت از جمله کودهای حاوی امینواسیدها، کودهای پتاسیمی، کودهای کلسیمی و… اثرات بسیار مثبتی روی کیفیت دانه ها و خوشه ها دارند. در مورد درختانی که تعداد خوشه ها بالاست اگر از روش محلول پاشی استفاده نشود درصد پوک شدن دانه ها به علت فشار فوق العاده روی درختان بسیار محتمل است.

در مورد رسیدن محصول نیز اثرات محلول پاشی به خوبی قابل مشاهده است. در مورد باغاتی که از روش محلول پاشی استفاده کرده اند تقریبا پسته در موعد مرسوم می رسند و پسته کال معمولا وجود ندارد و این در حالی است که در باغاتی که از روش محلول پاشی استفاده نمی کنند رسیدن پسته ها معمولا طولانی تر می شود.

اثر محلول پاشی روی گره های زایشی و رویشی

به خوبی مشخص شده که محلول پاشی درختان دارای اثرات بسیار مثبتی روی گره های زایشی و رویشی تولید شده در طول فصل رشد است. درصد بالایی از گره های زایشی در هنگام پر شدن مغز فرو می ریزند و این درحالی است که در باغاتی که از روش محلول پاشی با استفاده از کودهای مناسب حاوی عناصر مخصوص استفاده کرده باشد فروریختن گره های زایشی کمتر است.

در مورد باغاتی که از روش محلول پاشی استفاده می کننده پتک ها یا گره های تولید شده قویتر و سالمترند و مقاومت بیشتری در مقابل عوامل نامساعد محیطی از جمله سرمازدگی و … دارند. به هر روی پاشش عناصر به صورت مستقیم روی گره ها یا پتک ها اثرات مثبتی روی پتک ها یا گره ها دارد.

در مورد بسیاری از خاک ها بافت خاک بافت مناسبی برای تولید پسته نیست از طرفی خاک های سست و شنی که دارای درصد بالایی از شن در ترکیب خود هستند مقدار جذب درختان و عناصر مورد نیاز به دلیل آبشویی بالا یا علت های دیگر ممکن است در حد نرمال نباشد و در نتیجه درختان کمبودهای آشکاری را به خصوص در مورد پتاسیم نشان می دهند. علاوه بر پتاسیم در مورد بسیاری از عناصر دیگر نیز اگر بافت خاک نامناسب باشد و جذب مناسبی وجود نداشته باشد پاشش عناصر از طریق شاخ و برگ می تواند تا حد زیادی جبران مافات کند.

علاوه بر بافتهای سبک بسیاری از باغات دارای بافت فوق العاده سنگین هستند و ریشه رشد چندانی در خاک ندارد و نمی تواند در موعد مناسب عناصر را از طریق ریشه به درختان ضمانت کند و به هر روی در بافتهای فوق العاده سنگین خاک بعلت گسترش کم ریشه جذب عناصر از طریق ریشه کمتر از حد اپتیمم است که محلول پاشی می تواند این نقیصه را تا حد زیادی جبران کند.

در مورد سایر پارامترهای مناسب برای جذب بهینه از جمله اسیدیته یا پی اچ، شوری و … نیز چون جذب عناصر از طریق ریشه ها در حد مناسبی نیست محلول پاشی می تواند بسیار کارساز باشد.

اثر محلول پاشی بر بیماری سرخشکیدگی

به خوبی به اثبات رسیده است که در مورد بسیاری از بیماری های از جمله بیماری سرخشکیدگی درختان پسته به خصوص در مورد واریته های فندقی یا اوحدی و همچنین کله قوچی محلول پاشی عناصر به تکرار به خصوص در طول فصل رشد و با کودهای مختلف محلول پاشی به خصوص کودهای حاوی عناصر پتاسیم و کلسیم درصد شیوع این عارضه بسیار کمتر می شود.

اگر به خوبی دقت کنیم در اواخر فصل رشد و نزدیک فصل برداشت در مورد درختانی که محلول پاشی انجام نمی شود درصد سرخشکیدگی بسیار بالاتر است در مقایسه با درختانی که از روش محلول پاشی استفاده کرده باشند.

در مورد اکثر امراض از جمله نماتدها و بسیاری از بیماری هایی که در درختان پسته وجود دارد روش محلول پاشی به صورت مستقیم و یا از طریق تقویت درختان به صورت غیر مستقیم موجب کاهش بیمارهای می شود.

در مورد پسیل پسته که شایع ترین و خطرناکترین آفت موجود در باغات پسته است روش محلول پاشی بخصوص با استفاده از کودهای حاوی عنصر کلسیم می تواند به صورت شگفت آوری موجب کاهش تراکم آفت و طغیان آفت می شود. در مورد بسیاری از آفات مکنده دیگر هم محلول پاشی با استفاده از کودهای کلسیمی می تواند تا حد زیادی موجب کاهش طغیان آفات شود.

مشاهده تمامی محصولات فروشگاه

اینستاگرام
تلگرام
آپارات
ایتا
روبیکا
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویس برامون!x