12 گیاه آپارتمانی سایه دوست با مراقبت آسان (مقاوم به نور کم)

12 گیاه آپارتمانی سایه دوست با مراقبت آسان (مقاوم به نور کم)
فهرست آنچه در این مطلب می خوانید: پنهان

گیاهان آپارتمانی سایه دوست یکی از محبوبت ترین گیاهان زینتی هستند که امروزه مورد توجه عموم قرار گرفته اند. همه شما در خانه های خود دارای مناطقی کم نور و سایه دار هستید، که این مناطق بدون تابش نور مستقیم یا حتی بدون نور طبیعی هستند. این گونه مکان ها، مکان کم نور کلاسیک هستند. 

بسیاری از افراد تصور می کنند که این گونه مکان ها برای نگهداری هیچ گونه گیاهی مناسب نیستند اما این باور بسیار غلط بوده و گیاهانی وجود دارند که هنوز هم می توانند در این شرایط زنده بمانند و عملکرد خوبی داشته باشند. می توانید با استفاده از گیاهان مناسب زیبایی این فضا ها را دو چندان کنید و یک فضای جذاب و دلنشین در خانه ایجاد کنید. 

برای نگهداری بهتر گیاهان آپارتمانی در شرایط کم نور و سایه به چه نکاتی باید توجه شود؟

نور کم به معنای نبود نور نیست!

هنگامی که ما در مورد نور کم صحبت می کنیم، منظور نقاط کم نور یا سایه دار است. یعنی مکانی که بشود در طول روز بدون کمک چراغ، کتاب یا روزنامه خواند. 

برای نگهداری گیاهان در شرایط کم نور واقع بین باشید

گیاهانی که در شرایط کم نور نگهداری می  شوند نسبت به سایر گیاهان از رشد کمتر و آهسته تری برخوردارند. به همین دلیل نباید دچار نگرانی شوید یا توقع زیادی از گیاه خود داشته باشید.

نیاز های مراقبت را تنظیم کنید

رشد آهسته و فتوسنتز محدود به این معنی است که گیاه خانگی شما نسبت به گیاهانی که در جاهای دیگر رشد کرده اند به آب و تغذیه کمتری نیاز دارند. 

مراقب سطح دما گیاهان باشید!

به طور کلی فضاهای تاریک خنک تر خواهند بود، به همین دلیل برای نگهداری گیاهان باید مطمئن شوید که دمای محل نگهداری کمتر از مقدار دمای مجاز و قابل تحمل گیاه نباشد.

گاهی اوقات به گیاه خود تعطیلات بدهید

چند هفته در معرض آفتاب بودن می تواند برای هر کسی شگفتی ایجاد کند، گیاه شما نیز از این قاعده مستثنا نیست. می توانید در طول سال چند هفته گیاه خود را در نور قرار دهید. 

هشدار: بهتر است که گیاه خود را مستقیما در معرض آفتاب قرار ندهید، زیرا این شوک ناگهانی باعث سوختگی برگ های گیاه می شود.

12 گیاه زینتی و آپارتمانی مناسب برای نگهداری در شرایط کم نور و سایه دار

1.گیاه آگلونما (Evergreens چینی) Aglaonema

این گیاه زینتی و آپارتمانی یکی از گیاهان سنتی کم نور است. آن  هایی که نوار تزیینی  دارند حتی در سایه عمیق نیز می توانند رنگ خود را به خوبی حفظ کنند. این گیاهان در سطح نور متوسط بهترین عملکرد را دارند اما می توانند فقط تا یک قدم فاصله با تاریکی کامل پایین بیایند. 

1.آگلونما (Evergreens چینی) Aglaonema

2.گیاه برگ عبایی (سپر گرده Aspidistra)

یکی از معروف ترین گیاهان خانگی مقاوم، گیاه برگ عبایی می باشد. این گیاه شرایط بسیار سخت مانند تغییرات دمایی شدید، نشتی سرد و حتی بخار های گرم ناشی از آتش سوزی زغال سنگ را می تواند تحمل کند. پس جای تعجب نیست که در شرایط کم نور بتواند زنده بماند و به رشد خود ادامه دهد. 

همان طور که گفته شد این گیاه بسیار مقاوم است ولی تنها نقطه ضعفی که می تواند این گیاه را از پا در آورد و آن را نابود کند نور خورشید و دیگری تغییر مکان مکرر است. این دو عامل به سرعت سبب از بین رفتن این گیاه زیبا می شود.

2.گیاه برگ عبایی (سپر گرده Aspidistra)

3.سرخس آشیانه پرنده (آسپلنیوم نیدوس Bird’s Nest Fern)

سرخس آشیانه پرنده (Asplenium nidus) یکی دیگر از گیاهان زینتی و آپارتمانی می باشد که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته است. این گیاه با داشتن برگ های مواج و دائمی خود می تواند در گوشه و کنار منزل شما سبک جدید و جذابی را ایجاد کند.

این گیاه بسیار نسبت به شرایط نوری کم توقع می باشد و یک پیشنهاد خاص برای فضاهای کم نور و تقریبا سایه است. 

3.سرخس آشیانه پرنده (آسپلنیوم نیدوس Bird's Nest Fern)

4.سرخس بوستون (سرخس برگ شمشیری Boston Fern)

سرخس بوستون نیز همانند سایر گیاهان زینتی نام برده نسبت به شرایط نوری کم توقع می باشد. این گیاه به آبیاری کمی حساس است و اگر آن را به درستی آبیاری نکنید ممکن است برگ ها ریزش پیدا کنند. اگر این نکته را رعایت کنید شما می توانید این گیاه را به صورت آویز نیز در بیاورید و یک فضای آرام بخش با استفاده از گلدان آویز سرخس بوستون ایجاد کنید.

در صورت ریزش برگ ها بهتر است که گیاه را در محلی با نور بیشتر قرار دهید تا برگ های خود را ترمیم کند. زیرا در سایه و نور کم شروع رشد برگ های جدید به کندی صورت گرفته و گاهی ممکن است که اصلا ترمیم انجام نشود.

4.سرخس بوستون (سرخس برگ شمشیری Boston Fern)

5.پیچک انگلیسی (پاپیتال English Ivy)

این گیاه نیز از جمله گیاهان زینتی و آپارتمانی مقاوم بوده که نسبت به شرایط  کم نوری مقاوم هستند. این گیاهان محل های خنک را به محل های گرم ترجیح می دهند. بنابراین اگر شما در یک ساختمان مدرن زندگی می کنید که هوا گرم است ممکن است بهترین گیاه برای شما نباشد. پس گرما یکی از دشمنان اصلی برای پیچک انگلیسی می باشد.

5.پیچک انگلیسی (پاپیتال English Ivy)

6.شامادورا (نخل سالن Parlour Palm)

بیشتر نخل ها برای این که بتوانند در خانه های شما بهترین عملکرد را داشته باشند نیازمند نور کمی هستند. این گیاه نیرومند تقویت کننده اتاق است، یعنی هوای منزل شما را تصفیه کرده و به عنوان مجموعه ای از گیاهان هوای پاک می باشد.

این گیاه در تاریک ترین نقطه منزل نیز رشد می کند اما در نور بیشتر رشد سریع تر و بهتری خواهد داشت و شکل زیبا و منحصر به فردی پیدا می کند.

6.شامادورا (نخل سالن Parlour Palm)

7.اسپاتی فیلوم ( گل چمچه ای Peace Lily)

از میان گیاهان آپارتمانی معرفی شده، این گیاه شناخته شده ترین گیاه در فضای داخلی کم نور است. اسپاتی فیلوم به معنای واقعی کلمه  تقریبا تاریکی کامل را تحمل می کند. اگر گیاهی بخواهید که مراقبت از آن آسان باشد و فقط یک قدم تا تاریکی کامل زندگی کند، اسپاتی فیلوم بهترین گزینه خواهد بود.

7.اسپاتی فیلوم ( گل چمچه ای Peace Lily)

8.پتوس (پوتوس Pothos)

پتوس از لحاظ تامین نور همانند آگلونما می باشد. این گیاهان به نور کمی برای رشد و عملکرد نیاز دارند و در این مکان ها رنگ سبز و جذاب خود را حفظ می کنند. بنابراین، این گیاه زینتی می تواند یک پیشنهاد خوب و زیبا برای نقاط کم نور و سایه دار منزل شما باشد.

تنها عاملی که این گیاه را تهدید می کند آبیاری زیاد و بیش از حد می باشد. اگر در فواصل طولانی به گیاه خود آب فراوان و زیاد از حد بدهید برگ ها زرد شده و در نهایت می ریزند.

8.پتوس (پوتوس Pothos)

9.سانسوریا (سانسوریا شمشیری Sansevieria)

سانسوریا نیز یکی از گیاهان زینتی و آپارتمانی مناسب در داخل منزل می باشد. این گیاه به نور زیادی احتیاج نداشته و می توان آن را در نقاط کم نور و نسبتا سایه نیز نگهداری کرد. سانسوریا به طور کلی گیاهی قانع و کم توقع می باشد اما همانند اکثر گیاهان زینتی و آپارتمانی به آبیاری زیاد و بیش از حد حساس است.

9.سانسوریا (سانسوریا شمشیری Sansevieria)

10.برگ گندمی (گیاه عنکبوت Spider Plant)

گیاه برگ گندمی یکی از فوق العاده ترین گیاهان آپارتمانی می باشد که برای افراد مبتدی؛ یعنی کسانی که خیلی از گل و گیاه سر رشته ندارند مناسب است. این گیاه به مراقبت و نگهداری خاصی نیاز ندارد و در مکان های کم نور و حتی با نور ضعیف هم قابلیت نگهداری و رشد را دارد.

این گیاه در مکان های کم نور به طور آهسته رشد کرده و دیگر نیازی به تعویض گلدان به صورت مکرر نمی باشد.

10.برگ گندمی (گیاه عنکبوت Spider Plant)

11.سینگونیوم (پنجه غازی Syngonium)

گیاه سینگونیوم یکی از گیاهان آپارتمانی زیبا با برگ هایی شبیه به پنجه غاز می باشد. این گیاه در نور متوسط غیر مستقیم به سرعت رشد کرده و گسترده می شود. اما در نور کم و ضعیف به کندی رشد کرده و شکل کوچک و منجمد خود را حفظ می کند. بنابراین در فواصل کم نیاز به تعویض گلدان نداشته و با خیال راحت آن را در نقاط سایه دار و کم نور می توانید قرار دهید.

11.سینگونیوم (پنجه غازی Syngonium)

12.زامیفولیا (زامیوکالکاس ZZ Plant)

این گیاهان امروزه بسیار توسط طراحان داخلی مورد استقبال قرار گرفته اند و از آن ها برای زیباسازی مکان های تاریک در داخل خانه استفاده می کنند. این گیاه در طول رشد خود یک ظاهر مدرن و زیبا را به خود گرفته و بسیار پر طرفدار شده اند.

این گیاه نیز از جمله گیاهان آپارتمانی مقاوم و راحت است که قادر به تحمل و رشد در مکان های با نور ضعیف و نسبتا سایه دار می باشد. 

12.زامیفولیا (زامیوکالکاس ZZ Plant)

چند نکته کلیدی برای نگهداری گیاهان آپارتمانی در شرایط کم نور

همان طور که گفته شد 12 گونه گیاهان آپارتمانی که قادر به رشد در مکان های کم نور هستند احتیاجات خاص خود را دارند.

اولین نکته برای نگهداری گیاهان آپارتمانی در شرایط کم نور:

اولین نکته برای نگهداری این گیاهان آپارتمانی این است که احتیاجات گیاه خود را بدانید تا بتوانید به طور موثر و مفید از آن نگهداری کنید.

دومین نکته برای نگهداری گیاهان آپارتمانی در شرایط کم نور:

دومین موضوع مهم برای نگهداری این گیاهان در آپارتمان این است که در نگهداری این گیاهان صبور باشید زیرا این گیاهان به دلیل دریافت نور کم قادر به رشد سریع نیستند و رشد آن ها به کندی صورت می گیرد. در برخی از این گیاهان نیز هیچ گونه رشدی صورت نمی گیرد و گیاه شما در طی سالیان همان گونه که در ابتدا بوده باقی می ماند.

اگر می خواهید به رشد گیاهان خود کمک کنید می توانید در طول سال چند بار آن را به مکانی با نور غیر مستقیم منتقل کنید تا رشد بیشتری داشته باشند.

نکته آخر برای نگهداری گیاهان آپارتمانی در شرایط کم نور:

از آن جایی که این گیاهان در مکان سایه و خنک نگهداری می شوند، پس تبخیر و تعرق وجود ندارد یا بسیار کم است. پس بهتر است آبیاری به میزان کم صورت بگیرد تا از پوسیدگی ریشه و زرد شدن برگ ها جلوگیری شود.

مشاهده تمامی محصولات فروشگاه

 

 

اینستاگرام
تلگرام
آپارات
ایتا
روبیکا
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویس برامون!x