چرا باید از کود بی ام (هوکر) استفاده کنیم؟

چرا باید از کود بی ام (هوکر) استفاده کنیم؟

آیا می دانید باکتری ها رشد گیاهان را چگونه تحریک می‌کنند؟

تحریک رشد گیاهان به وسیله باکتری‌ها ناشی از چند مکانیسم است:

1.متحرک سازی عناصر غذایی

عناصر موجود در خاک های مناسب برای کشاورزی باید دارای تحرک باشند تا گیاهان در زمان رشد تمام عناصر مورد نیاز خود را به طور کامل دریافت کنند، در کشاورزی کشور ما با استفاده بیش از حد کودهای شیمیایی و عملیات خاکورزی غیر اصولی، خاک دچار مشکلات جدی شده و بدنبال آن بالابردن هر ساله کودهای شیمیایی را داشتیم تا ضعف در جابجایی عناصر را با این روش جبران کنیم. میکروارگانیسم ها در خاک با مکانیسم های موثر دارای قدرت آزاد سازی عناصر غذایی هستند.

2.تولید هورمون های گیاهی و تحریک رشد ریشه

باکتری‌های داخل خاک اگر دارای جمعیت مناسبی باشند و هر ساله با استفاده بیش از حد مواد شیمیایی در خاک باعث از بین رفتن میکروارگانیسم در خاک نشویم، میکروارگانیسم با جمعیت مناسب خود توان تولید هورمون هایی در خاک را دارد که می‌تواند رشد ریشه ها را تحریک کنند، این امر سبب استقرار سریع و بهتر گیاهان می‌شود و در پی آن جذب بالای عناصر آزاد شده خاک را در گیاهان با ریشه های رشد یافته مناسب شاهد هستیم.

3.ایجاد اثر بازدارندگی بر علیه عوامل کاهنده رشد و آلودگی های قارچی و بیماریزا در خاک

خاک مزارع دارای آلودگی هایی هستند که می‌تواند رشد گیاهان را کاهش داده و از قدرت گیاه در طول فصل رشد بکاهد، میکروارگانیسم های موثر در خاک با ایجاد شرایط مناسب رشد و تکثیر خود باعث از بین رفتن شرایط تکثیر و فعالیت عوامل بیماریزا و کاهنده رشد یا پاتوژن های گیاهی خاک زاد می‌شوند.

با از بین رفتن آلودگی و نبود عوامل کاهنده رشد در طول فصل رشد گیاهان با تمام قدرت رشد می کنند و می توانند حداکثر توان عملکردی خود را داشته باشند. با استفاده از میکروارگانیسم های مفید با داشتن بالاترین جمعیت باکتریایی می توانیم میزان میکروارگانیسمی خاک را در طول فصل رشد گیاهی در حد نرمال حفظ کرد تا تمام شرایط گفته شده بهینه رشد را داشته باشیم.

انواع میکروارگانیسم های موجود در طبیعت

بطور کلی در طبیعت ۳ نمونه میکروارگانیسم وجود دارد:

  1. سازنده ها (احیاء کننده ها) Regenerative microorganisms
  2. خنثی (سازش کارها، فرصت طلب ها) Neutral microorganisms
  3. تجزیه کننده ها (فاسد کننده های تدریجی) Degenerative microorganisms

ویژگی های مهم میکروارگانیسم ها به شرح زیر می باشد:

  • میکروارگانیسم های مفید در گروه سازنده ها و احیاء کننده ها قرار دارند.
  • آن ها می توانند مستقیم و یا غیر مستقیم از فاسد شدن مواد جلوگیری کنند و بدینوسیله سلامتی جانداران و محیط زیست را به ارمغان بیاورند.
  • میکروارگانیسم های تجزیه کننده دقیقاً بر خلاف راه و روش میکروارگانیسم های سازنده ها عمل می کنند.
  • میکروارگانیسم های خنثی یا فرصت طلب ها بزرگترین گروه را تشکیل می دهند. آن ها در محیط از گروهی که حاکم و چیره است پیروی می کنند. بنابراین هنگامی که در آن محیط میکروارگانیسم های سازنده و احیا کننده حکمفرما می شوند خنثی ها یا همان فرصت طلب ها به روند سازندگی و احیاء می پیوندند. از این رو استفاده از ریزجانداران کارآ روز به روز عرصه های تازه را در ابعاد گوناگون می گشاید.
  • میکروارگانیسم های مفید، میکروارگانیسم های موجود در جهان را وادار می کند که در راستای حکمفرمایی میکروارگانیسم های سازنده و احیا کننده گام بردارند.
  • این چنین محیط سازنده و تخمیری نقش بسیار مثبتی را در سرسبزی سیاره ما و کیفیت و باروری خاک و زیست بوم ایفا می کند.
  • تخمیر باعث جلوگیری از فساد در محیط می شود و به این دلیل میکروارگانیسم های احیاء کننده و سازنده با کمک تخمیر قدرت حکمرانی پیدا می کنند، بنابراین عوامل فساد و بیماری زیر فشار و کنترل قرار می گیرند و محیط مناسبتر و محصولات با کیفیت بالاتر را پدید می آورد.

با استفاده از کود هوکر تمامی مزایای فوق را برای کشت خود به ارمغان بیاورید

مشاهده تمامی محصولات فروشگاه

اینستاگرام
تلگرام
آپارات
ایتا
روبیکا
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویس برامون!x