مقایسه بین کشاورزی مدرن و سنتی

مقایسه بین کشاورزی مدرن و سنتی

نقش کشاورزی در اقتصاد به چه میزان است؟

سابقه کشاورزی در جهان بسیار طولانی است. امروزه این صنعت نقش مهمی را در اقتصاد ایران بازی میکند. اما سهم صادراتی این بخش در توسعه اقتصادی و تولید ملی کشور ناچیز و با نوسانات زیادی همراه است، به ویژه بحران کم آبی در سالهای اخیر تاثیر بیشتری بر روی تولیدات این بخش داشته است. همواره یکی از مهمترین دغدغه های دولتها تامین امنیت غذایی و توسعه بخش کشاورزی است.در ادامه به بررسی تفاوت کشاورزی مدرن و سنتی میپردازیم.

بر اساس آمارهای موجود در ۱۳۹۳ در ۴ بخش اصلی زراعت، باغبانی، شیلات و دامداری رشد ۶.۶ درصدی را تجربه کرده است و براساس آمارهای سازمان جهانی خواروبار فائو ایران به همراه ترکیه در مقام سوم جهان از لحاظ تنوع محصولات باغی و در تولید ۲۲ محصول کشاورزی جزء ۵ کشور اول دنیاست. عمده صادرات محصولات کشاورزی ایران شامل پسته، انواع توت، خرما، گردو، خربزه و گرمک، زردآلو، گیلاس، گوجه فرنگی و هندوانه است که  مجموعا حدود ۴ میلیون تن انواع مجصولات به ارزش ۵.۱ میلیارد دلار را شامل میشود.

مشکل اصلی ایران در زمینه کشاورزی چیست؟

ایران همچنین واردکننده محصولات کشاورزی از جمله ذرت دامی، جو، کنجاله، سویا، برنج کامل، موز سبز تازه و خشک، گوشت گاو، روغن خام سویا و آفتابگردان میباشد. یکی از مشکلات اصلی بخش کشاورزی ایران عدم مکانیزه بودن و هدر رفتن آب و انرژی و در نتیجه کاهش تولید است. کشاورزی ایران بخصوص در بخش باغداری به شکل سنتی و با استفاده ۹۰ درصدی از نیروی انسانی امجام میگردد. ایران جزء سرزمینهای خشک در اقلیم جهانی محسوب میگردد و آب یکی از مهمترین منابع کشاورزی است،

بر اساس نظر وزارت نیرو ۹۰ درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی صرف میشود این درحالی است که سهم این بخش در تولید ناخالص ملی بسیار کم است. تغییر سیستم آبیاری یکی از مهمترین روشهای کاهش مصرف آب در این بخش است.باید توجه داشت تغییر روش کشاورزی سنتی به مدرن نقش نقش به سزایی در عملکرد و کارایی داشته است.

کشاورزی کشاورزی مدرن و سنتی

همراهان عزیز حتما می دانید که کشاورزی یکی از سخت ترین مشاغل دنیا به حساب می آید چرا که برای بهره وری، نیاز به صبر و دقت کافی در طول زمان است. همین موضوع به مرور زمان باعث شده است که نسل جوان به سمت این حرفه نروند و خب میانگین  سن کشاوزان افزایش یابد. به مرور زمان، دستگاه هایی اختراع شدند که انجام خیلی از کارها را برای کشاورز آسان می کرد. و این شروع شکل گیری چیزی به نام کشاورزی مدرن بود.  به عنوان مثال دستگاهی مانند شیردوش، تراکتورهایی که بدون سرنشین و … از جمله مواردی هستند که کشاورزی را به میزان زیادی بهبود بخشیدند. اما این پایان ماجرا نیست، چرا که هم چنان مواردی هست که کشاورز برای در نظر گرفتن آن ها باید هزینه مالی و زمانی زیادی صرف کنید. پس زمان آن رسید که روش های بهتر و تازه ای برای حل مسئه پیدا کرد…

تفاوت کشاورزی مدرن و کشاورزی هوشمند 

کشاورزی هوشمند با استفاده از دستگاه های جدید به وجود آمد. اما سوالی که مطرح می شود آیا این دستگاه ها همان دستگاه های هوشمند نیستند!؟ و به عبارت دیگر چه تفاوتی بین کشاورزی هوشمند و کشاورزی مدرن وجود دارد!؟ جواب این سوال نیاز به کمی دقت دارد. در مسئله کشاورزی مدرن ما تنها دستگاه هایی را در اختیار فرد قرار دادم که با استفاده از آن ها انجام یک سری از کارها ساده تر می شد.ولی آیا این دستگاه ها دارای سنسور بودند؟! آیا این دستگاه ها توانایی جمع آوری داده و ارسال آن ها به سرورها برای تحلیل و بررسی را داشتند!؟ بله جواب منفی است.

پس همین جا می توان به تفاوت بین این دو نوع کشاورزی پی برد. در کشاورزی هوشمند، هدف استفاده از دستگاه هایی است که از سنسورهای مختلف تشکیل شده اند.این دستگاه ها با استفاده از این سنسورها قادر به جمع آوری یک سری داده و ارسال آن ها به سرور جهت تجزیه و تحلیل هستند. بعد از تجزیه و تحلیل دستور لازم برای عملکرد مناسب ارسال خواهد شد. بنابراین با استفاده از این فناوری هوشمند سازی ، تنها نیاز است که کشاورز نحوه استفاده از این دستگاه ها را بداند.

کشاورزی هوشمند 

در کشاورزی هوشمند، جهت داشتن بهترین بازده از سنسورهای مختلفی استفاده می شود که می توان به عنوان مثال به موارد زیر اشاره کرد :

  • سنسور هوشمند خاک : با استفاده از این سنسورها می توان عواملی مانند رطوبت، درجه حرارت خاک و … را اندازه گرفت .
  • سنسور هوشمند هوا : این سنسورها جهت اندازه گیری دما، پیش بینی شرایط آب و هوایی و … استفاده می شوند.
  • سنسور هوشمند آب : همانطور که می دانید PH آب، در سلامت گیاهان تاثیر مستقیمی دارد. یکی از موارد استفاده از این سنسورها همین موضوع است.

با استفاده از ۳ مورد بالا، به راحتی می توان یک سامانه هوشمند کشاورزی ایجاد کرد که دارای مزایای منحصر به فردی است. البته جهت تکمیل این سامانه می توان از سنسورهای اضافه تری نیز استفاده کرد، این موارد سنسورهای پایه این سامانه هستند. بعد  از این که این داده ها توسط سنسورهای بیان شده جمع آوری شدند به clud فرستاده می شوند و در آن جا با استفاده از دستگاه های پردازشگر، دستور متناسب با شرایط اعلام می گردد. البته توجه داشته باشید که این داده ها را می توان در زمانی بین ۵ الی ۱۵ دقیقه به روز رسانی کرد و در نتیجه خود را با شرایط بیرونی همگام نگه داشت.

مزایای استفاده از کشاورزی هوشمند 

در برخورد اول زمانی که این سامانه با اکثر کشاورزان عزیز پیشنهاد داده می شود، با یک نه بزرگ رو به رو می شویم. البته حق هم دارند چرا که پیاده سازی این سامانه نیاز به سرمایه اولیه زیادی دارد. اما اگر کمی نگاه عمیق تری به مسئله داشته باشید، حتما متوجه خواهید شد که در طول زمان این هزینه از جنبه های زیادی به مقدار خیلی بیشتر برای شما باز خواهد گشت. می پرسید چرا!؟

  • استفاده از این سامانه به دقیق بودن روند کشت شما کمک شایانی خواهد کرد. در نتیجه احتمال خطا و از بین رفتن محوصل شما کاهش پیدا خواهد کرد. علاوه بر این کیفیت محصول نیز افزایش پیدا می کند چرا که بهترین شرایط برای رشد آن فراهم شده است.
  • صرفه جویی در زمان : تقریبا می توان ادعا کرد که این سامانه بیش از نیمی از کارهای روزانه یک کشاورز را انجام خواهد داد. یکی از قابلیت های بسیار خوب سامانه هوشمند این است که قابلیت کنترل از راه دور را در اختیار کشاورز قرار می دهد.

بنابراین به عنوان مثال اگر دمای گلخانه هوشمند، افزایش یافت، بدون این که نیاز باشد کشاورز به محل مراجعه کند تنها می تواند با استفاده از یک دستور کنترلی، دستور باز شدن پنجره ها را بدهد.

مشاهده تمامی محصولات فروشگاه

اینستاگرام
تلگرام
آپارات
ایتا
روبیکا
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویس برامون!x