آیا خوردن انواع کدو ضد سرطان است؟(حلوایی، مسمایی، خورشتی، قلیانی)

آیا خوردن انواع کدو ضد سرطان است؟(حلوایی، مسمایی، خورشتی، قلیانی)

کدوها به چه نام هایی معروف هستند؟

کدو گیاهی است که به فارسی به آن «کدو» و در کتب طب سنتی با نام های عربی آن «قرع» و گیاه آن «یقطین» نامیده می شود. به انگلیسی انواع آن Summer squash و Squash «کدو تابستانه یا کدو سبز خورشی»، Winter squash و Hungarian pumpkins و Pumpkin «کدو حلوایی یا کدو تنبل»، Vegetable marrow «کدو سبز و خورشتی» و Gourd و Calabash « کدو صراحی یا کدو قلیانی» گفته می شود.

کدوها به چه نام هایی معروف هستند؟

گیاهی است از خانواده کدو Cucurbitaceae با نام علمی برای انواع مختلف عبارت اند از .Cucurbita maxima Duch برای کدوهای درشت نظیر «کدو تنبل» و «کدوی کلاه ترکی» یا Giraumon.

نوعی کدوی درشت مدور شبیه کلاه های سابق ترکهای عثمانی که پوست آن سبز است ولی گوشت آن نارنجی و شیرین است.

کدوها به چه نام هایی معروف هستند؟

کدو های مختلف چه شکلی دارند؟

کدو گیاهی است یکساله علفی که میوه آن بسته به نوع کدو در بعضی انواع جوان و نارس و سبز مصرف می شود مانند کدوی سبز خورشی و در برخی انواع میوه کاملا رسیده آن مصرف می شود (کدوهای درشت)

برگ های آن قلبی، پهن با دمبرگ بلند پوشیده از کرک زبر.

گیاهی است خزنده گل های آن زرد رنگ به صورت گل ماده و گل نر روی یک پایه قرار دارد، ریشه آن باریک و بلند و کمی شیرین و سکرآور است.

کدوهای سبز مسمایی گوشت آن مصرف می شود و سایر انواع کدوها بیشتر برای مصرف تخم آن در طب سنتی مورد توجه است.

در مورد کدوهای شیرین، گوشت و تخم آن مصرف می شود و کدوهای زینتی از خود کدو استفاده می شود.

انواعی از کدوهای زینتی هستند که وزن آنها به 50-40 کیلوگرم می رسد و در هندوستان داخل آنها را خالی کرده مانند تاپوهای بزرگ برای نگهداری غلات به کار می برند و 50-40 کیلوگرم غلات در آن جای می گیرد. کدو در اغلب مناطق کشور کاشته می شود.

برای کدوهای درشت و حلوایی و شیرین باید خاک ها و اراضی رو به جنوب و آفتاب گیر انتخاب شود.

تکثیر کدو با کاشت تخم آن در مناطق معتدله در اوایل بهار انجام می گیرد برای داشتن بوته های قوی حفره هایی به عرض 50 سانتیمتر و عمق 30 سانتیمتر کنده و داخل آن را با خاک کود پر می کنند و روی آن را با خاک می پوشانند و آبیاری می کنند فاصله بین بوته ها در مورد کدوهای کوچک 1*1 متر و در مورد کدوهای درشت 2*2 متر می باشد.

کدو های مختلف چه شکلی دارند؟

ترکیبات شیمیایی در انواع کدو

در کدوی درشت گونه C .maxima در گیاه ماده ساپونین و کوکوربیتین و لوتئین یافت می شود. از تخم آن رزینی گرفته می شود که خاصیت ضد کرم معده دارد. ولی گلوکوزید نیست.

در مورد کدوهای متوسط و کوچک C .pepo مقداری در حدود 0/009 میلی گرم در هر 100 گرم میوه کدو آرسنیک وجود دارد. ویتامین C در آن یافت می شود و از تخم آن یک ماده رزینی و فیتوستارین و سالیسیلیک اسید جدا شده است.

در تخم آن یک ماده گلوبولین متبلور وجود دارد که می توان آن را جانشین ادستن مصرف نمود.

در هر یک صد گرم قسمت قابل خوردن کدو حلوایی (Pumpkin) به طور خام مواد زیر موجود است: 

آب 91 گرم، پروتئین 1 گرم، چربی 0/1 گرم، مواد قندی و هیدرات های کربن 5/4 گرم، خاکستر 0/8 گرم، کلسیم 21 میلی گرم، فسفر 44 میلی گرم، آهن 0/8 میلی گرم، سدیم 1 گرم، پتاسیم 340 میلی گرم، ویتامین آ 1600 واحد بین الملل، تیامین 0/05 میلی گرم، رایبوفلاوین 0/11 میلی گرم، نیاسین 0/6 میلی گرم، ویتامین سی 9 میلی گرم.

ترکیبات شیمیایی در انواع کدو

در هر یک صد گرم مغز تخم کدو حلوائی و کدوی تخمی، خشک و خام مواد زیر موجود است:

آب 4/4 گرم، پروتئین 29 گرم، چربی 46/7 گرم، مواد قندی و سایر هیدراتهای کربن 13 گرم، خاکستر 4/9 گرم، کلسیم 51 میلی گرم، فسفر 1144 میلی گرم، آهن 11/2 میلی گرم، ویتامین آ 70 واحد بین الملل، تیامین 0/24 میلی گرم، رایبوفلاوین 0/19 میلی گرم، نیاسین 2/4 میلی گرم.

در هر یک صد گرم کدو تابستانه (Summer Squash) خام مواد زیر موجود است: 

آب 94 گرم، پروتئین 1/1 گرم، چربی 0/1 گرم، مواد قندی و سایر هیدراتهای کربن 3/6 گرم، خاکستر 0/6 گرم، کلسیم 28 میلی گرم، فسفر 29 میلی گرم، آهن 0/4 میلی گرم، سدیم 1 میلی گرم، پتاسیم 2/2 میلی گرم، ویتامین آ 410 واحد بین الملل، تیامین 0/05 میلی گرم، رایبوفلاوین 0/09 میلی گرم، نیاسین 1 میلی گرم، ویتامین سی 22 میلی گرم.

تخم کدو چه خواصی دارد؟

تخم کدو چه خواصی دارد؟

از تخم کدو در حدود 10 درصد روغن تخم کدو گرفته می شود که در طب سنتی کاربرد وسیعی دارد.

  • تخم کدو ضد کرم است و بخصوص برای دفع کرم کدو به کار می رود، به علاوه مدر و مقوی است.
  • روغن تخم کدو برای تقویت اعصاب مفید است.

تخم کدو چه خواصی دارد؟

میوه کدو چه فوایدی دارد؟

کدو از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی سرد و تر است و از نظر خواص معتقدند که خنک کننده و مرطوب کننده است.

  • از گوشت میوه کدو به صورت ضماد برای سوختگی ها و ورم ها و جوش و کورک استفاده می شود.
  • انسداد مجاری را باز می کند و مدر است و ملین و برای رفع یرقان مفید است و در مورد تب های گرم نافع می باشد.
  • خون ساز است و خون صالح تولید می کند.

میوه کدو چه فوایدی دارد؟

اگر کدو را با به و یا آبغوره و یا آب انار و یا سرکه در روغن بادام و یا زیتون بپزند خون ساز است و برای اشخاص گرم مزاج و صفراوی و تب های گرم بسیار شفابخش است ولی برای اشخاصی که معتاد به قولنج می باشد مضر است زیرا کدو ایجاد قولنج می نماید (قولنج نوعی دل درد است که در روده ها و سایر آلات داخل شکم پدید می آید).

میوه کدو چه فوایدی دارد؟

آنچه درباره خواص کدوی پخته باید بدانید!

خوردن کدوی پخته عطش را تسکین می دهد و گرمی و التهاب کبد گرم را ارقامی از کدو فرو می نشاند ولی درعین حال موجب سستی و بی حسی معده و روده ها می شود.

خوردن پخته کدو از نظر مواد غذایی ضعیف است و خیلی سریع الهضم می باشد و برای اشخاص گرم مزاج و صفراوی غذای مناسبی است.

کدو پخته با سرکه برای تب های گرم صفراوی و کاهش حدت صفرا و خون و اکثر بیماری های گرم مفید است و اگر با گوشت خورده شود موجب تسریع هضم آن و اگر در آش ماش و نخود و روغن بادام پخته شود برای سرفه و مرطوب کردن دماغ و بدن و تسکین حرارت کبد و تب های گرم مفید است.

خوردن انواع کدو برای اشخاص گرم مزاجان صفراوی و خونی و جوانان و در مناطق گرم همیشه مفید است و برای پیران و سرد مزاجان و در مناطق سرد خوب نیست و ایجاد نفخ و قولنج و سنگینی در معده می نماید و اشتها را قطع می کند.

اگر کدو را خرد کرده پخته با ماست مخلوط نمایند و کدو ماست را با خردل و سیر و فلفل و نمک و نعناع بخورند برای اشخاص سردمزاج نیز مناسب است ولی در مورد گرم مزاج ها احتیاج به خردل و فلفل و نمک و نعناع نیست.

آنچه درباره خواص کدوی پخته باید بدانید!

از ضماد کدو چه استفاده هایی می کنند؟

استفاده از ضماد ساییده کدو بر پیشانی اطفال، برای ورم گرم پیشانی و سر و سردرد گرم و رفع خشکی دماغ و بیخوابی نافع است.

اگر ضماد آن را به چشم گذارند برای رفع ورم گرم چشم خوب است و اگر سر را با آب کدو بشویند و قطره آن را در بینی ریزند و یا از آن بخورند برای تسکین سردرد گرم و خواب آوردن مفید است.

ضماد کدوی پخته روی معده و کبد و کلیه، مسکن حرارت و التهاب آنها می شود.

از ضماد کدو چه استفاده هایی می کنند؟

آیا می توان از آب کدو استفاده درمانی کرد؟

خوردن آب کدوی پخته که با فشار عصاره گرفته باشند به اندازه 150 گرم یا 300 گرم با عسل، ملین و مسهل معتدلی است.

غرغره و مضمضه آب کدو برای درد حلق و درد دندان گرم مفید است و اگر قطره ای از آن را در گوش بریزند برای رفع درد گوش نافع است خصوصا اگر با روغن گل سرخ مخلوط باشد.

اگر آب کدوی پخته را با تمر هندی و شکر بخورند برای تسکین حرارت دماغ و درد سر گرم و وسواس و جنون نافع است. اگر اسفناج را با کدو و جو و یا ماش پوست گرفته، در روغن بادام و آب بپزند خوردن آن برای درد سینه و سرفه گرم نافع است.

اگر چند قطره از آب کدو را خام با شیر انسان مخلوط و در گوش و بینی بریزند برای سردرد گرم و سرسام و هذیان و جنون و ورم های گرم بی خوابی مفید است.

اگر آب کدو با مغز فلوس و ترنجبین و بنفشه خورده شود مسهل صفرا است و برای تب های صفراوی و خونی مناسب است.

اگر آب کدو با تمر هندی و شکر خورده شود مسهل صفراوی سوخته و پاک کننده روده ها و کلیه است و برای تسکین حرارت دماغ و تب های گرم نافع است.

شیخ الرئیس معتقد است که هر چند آب کدو در ذات الجنب نافع است ولی از جهتی گاهی مضر است زیرا مدر است.

آیا می توان از آب کدو استفاده درمانی کرد؟

پوست کدو چه خواصی دارد؟

خوردن پوست خشک کدو برای بواسیر و خونریزی از آلات داخل شکم مفید است.

گرد پوست خشک شده سوخته کدو برای قطع خونریزی جراحات و زخم های خورنده و زخم آلت تناسلی نافع است و اگر با روغن گاو مخلوط شود برای سوختگی آتش مفید است.

خواص بی نظیر مغز کدو

مغز تخم کدو از نظر طبیعت سرد و تر است و دارای نیروی تسکین دهنده می باشد و خوردن آن بدن را چاق می کند و برای رفع خشونت سینه و خروج اخلاط خونی از سینه و سرفه گرم و تشنگی و تب های گرم و زخم روده ها و مثانه که از اخلاط گرم حاصل شده باشد و سوزش مجرای ادرار نافع است.

مقدار خوراک از مغز تخم کدو تا 35 گرم و جانشین آن از نظر خواص مغز تخم هندوانه است.

خواص بی نظیر مغز کدو

معجزه ای بنام روغن تخم کدو

روغن تخم کدو برای رفع یبوست دماغ و بی خوابی و تب های گرم و دلپیچه صفراوی بسیار مؤثر است.

مالیدن ضماد روغن تخم کدوی شیرین با دم الاخوین که نرم ساییده شده باشد و یا با مغز تخم کدو که خوب ساییده شده باشد، برای زخم های سر و بدن اطفال و زخم های گوشه دهان و بناگوش و زخم های آلت تناسلی مردان مفید است.

معجزه ای بنام روغن تخم کدو

خواص انواع کدو در سایر کشورها

در چین گوشت کدوی گونه L .siceraria را خنک کننده و مدر می دانند.

ضد تشکیل سنگ در بدن است یعنی آنتی لیتیک می باشد و اگر به مقدار زیاد بخورند قی آور و مسهل است. گل آن و پوست میوه گیاه به عنوان ضد سم مصرف می شود و تخم آن برای معالجه درد دندان و ورم لثه نافع است. معمولا مایعی در درون این نوع کدوها یافت می شود که اغلب سمی است.

در شبه جزیره مالایا از گوشت این کدو مخلوط با آبلیمو روی جوش های چرکین صورت که به جوش جوانی معروف اند می اندازند.

در اندونزی از آب کدو که با فشار از گوشت میوه آن می گیرند به عنوان خنک کننده و برای کاهش تب به بیماران مبتلا به تیفوس می دهند.

در فیلیپین از میوه آن شربتی درست می کنند و به عنوان داروی سینه مصرف می کنند. گوشت آن برای تسکین سرفه خورده می شود و در استعمال خارجی گوشت له شده میوه آن را به عنوان ضماد خنک کننده در موارد تب های خیلی شدید روی سر و پاهای بیمار می اندازند.

در فیلیپین شیره ای که از ساقه های آبدار آن گرفته می شود چند قطره در گوش می ریزند برای تسکین درد گوش مفید است.

خواص انواع کدو در سایر کشورها

خواص گونه کدو سبز مسمایی

در مورد گونه Cucurbita pepo یا کدو تخمی و کدوی سبز مسمایی، در هندوچین سوپ حاصله از قطعه بزرگی از این کدو را اغلب برای معالجه دل دردهای ناشی از مسمومیت غذایی می خورند مفید است.

تخم آن کرم کش است. خود کدو یا تخم آن را پخته می خورند مسهل است و از خمیر گوشت پخته کدو روی جوش و کورک و آبسه می اندازند.

از گوشت میوه آن به صورت ضماد روی محل سوختگی و التهاب و جوش و کورک می اندازند.

دمکرده برگ های کدو مخلوط با خاکستر برگ ها را به صورت محلولی به پشت زنان حامله که ناراحتی کمر دارند می مالند.

در هندوستان کدو را به عنوان دارو برای کنترل سل ریه ای می خورند.

در هند از مغز تخم کدو (C .pepo و C .maxima) به عنوان کرمکش (ضد تنیا) و مدر و تونیک استفاده می شود، روغن تخم کدو تونیک اعصاب است.

خواص گونه کدو سبز مسمایی

خواص ضد سرطانی معجزه ای بنام کدو

تخم کدو و گوشت کدو هر دو دارای خواص درمانی برای پیشگیری سرطان هستند.

چند سال قبل در لهستان و در همان زمان در مؤسسه ملی بهداشت آمریکا محققان در تخم کدو مواد شیمیایی کشف کردند که جریان تشکیل و رشد سرطان را مهار می کند.

این مواد شیمیایی از گروه مهارکننده های جدیدی هستند به نام عمومی مهارکننده های پروتئاز تریپسین که فعالیت ویروس ها و همچنین آثار ترکیبات شیمیایی مولد سرطان را در بستر روده ها خنثی و متوقف می نمایند.

مطلب مهم تر آن است که کدو چه نوع کدوی سبز تابستانه و چه کدوی حلوایی بخصوص آن نوع کدو حلوایی که به رنگ نارنجی تیره هستند منبع غنی از مواد ضد سرطان به نام کاروتنوئید شامل مقدار زیادی بتاکاروتن می باشند.

رمز آثار مفید این مواد به نظر اغلب دانشمندان این است که کاروتن ها از مواد ضد اکسیدکننده ها هستند و با این اسلحه بر ضد رادیکال های اکسیژن آزاد که عوامل مخرّب سرگردان در بدن می باشند می جنگند و آنها را خلع سلاح و بی ضرر می سازند.

پس این نوع گیاهان با رنگ نارنجی تیره در عین حال بدن را از آسیب های سرطان و سایر بیماری های مزمن حفظ می نمایند. به این جهت است که به آنها عوامل ضد پیری نیز گفته میشود.

رادیکال های با اکسیژن آزاد می توانند دیواره رگ های خونی را خراب کرده، فرسایش بدن و پیری را تسریع و التهاب ها را تشدید نمایند و حتی به قسمتی از سلول مانند هسته حیاتی DNA چنگ بیندازند و کار ماشین سلول را فلج کرده و آماده برای ظهور و رشد سرطان کنند.

خواص ضدسرطانی معجزه ای بنام کدو

معرفی بهترین نوع کدوی ضد سرطان

کدو حلوایی با رنگ نارنجی تیره از گیاهانی است که برای پیشگیری انواع سرطان مفید است. مطالعات گسترده ای نشان می دهد که خطر ابتلا به سرطان ریه و نای و معده و مثانه و حنجره و پروستات را کاهش می دهد.

کدو حلوایی یکی از سه سوار فاتح سرنوشت است که دو سوار دیگر هویج و سیب زمینی شیرین می باشند.

در تحقیقاتی که بین مردان اهالی نیوجرسی امریکا که همه آنها سالها عادت به دخانیات داشته اند به عمل آمده، نشان داده شده است که مصرف سه نوع گیاه فوق الذکر آثار محسوسی در مبارزه و پیشگیری سرطان ریه داشته است.

توصیه محققان و دانشمندان گیاه درمانی و غذا درمانی اینست که همه اشخاص بخصوص آنهایی که عادت به مصرف دخانیات دارند ضمن اینکه این عادت را ترک می کنند و یا حداقل کاهش می دهند و همچنین اشخاصی که در اطراف دودی ها زندگی می کنند باید مقدار بیشتری از این نوع گیاهان نظیر کدو حلوایی و هویج و سیب زمینی شیرین بخورند.

برای خرید انواع گیاهان دارویی به فروشگاه ما مراجعه کنید!!

معرفی بهترین نوع کدوی ضد سرطان

مشاهده تمامی محصولات فروشگاه

منبع مورد استفاده در نوشته:

-میرحیدر، حسین. معارف گیاهی. دفتر نشر فرهنگ اسلامی. 597 صفحه.

اینستاگرام
تلگرام
آپارات
ایتا
روبیکا
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویس برامون!x